Răspuns :
[tex]m( \angle CBD)= m(\angle DCB)=22 \textdegree 30' \Rightarrow \DeltaDBC-isoscel \Rightarrow BD=CD. \\ \\ m( \angle BDC)=180 \textdegree-(m( \angle DBC)+m( \angle BCD))=180 \textdegree -45 \textdegree =135 \textdegree. \\ \\ m( \angle BDA)=180 \textdegree- m( \angle BDC)=180 \textdegree -135 \textdegree =45 \textdegree \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow \Delta ABD-dreptunghic~isoscel \Rightarrow AD=AB~si~BD=AB \sqrt{2} \Leftrightarrow \\ \\ \Leftrightarrow CD=AB \sqrt{2}.[/tex]
[tex]AC-AB=AC-AD=CD=AB \sqrt{2}. \\ \\ AC+AB=AD+CD+AB=AB+AB \sqrt{2}+AB=AB(2+ \sqrt{2}). \\ \\ \frac{AC-AB}{AC+AB}= \frac{AB \sqrt{2}}{AB(2+ \sqrt{2})} = \frac{ \sqrt{2}}{2+ \sqrt{2}}= \frac{ \sqrt{2}(2- \sqrt{2})}{(2+ \sqrt{2})(2- \sqrt{2})}= \frac{2 \sqrt{2}-2}{4-2} = \frac{2( \sqrt{2}-1)}{2}= \\ \\ =\sqrt{2}-1. [/tex]
[tex]AC-AB=AC-AD=CD=AB \sqrt{2}. \\ \\ AC+AB=AD+CD+AB=AB+AB \sqrt{2}+AB=AB(2+ \sqrt{2}). \\ \\ \frac{AC-AB}{AC+AB}= \frac{AB \sqrt{2}}{AB(2+ \sqrt{2})} = \frac{ \sqrt{2}}{2+ \sqrt{2}}= \frac{ \sqrt{2}(2- \sqrt{2})}{(2+ \sqrt{2})(2- \sqrt{2})}= \frac{2 \sqrt{2}-2}{4-2} = \frac{2( \sqrt{2}-1)}{2}= \\ \\ =\sqrt{2}-1. [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!