Răspuns :
Fie H=inaltimea initiala
Dupa prima cadere se ridica la inaltimea: (5/7)*H
Dupa a doua cadere se ridica la inaltimea: (5/7)*(5/7)*H
Dupa a treia cadere se ridica la inaltimea: (5/7)*(5/7)*(5/7)*H=1000/343 rezulta
H=(1000/343)*(7/5)*(7/5)*(7/5)=8
*=inmultit, ori
/=supra, impartit
Dupa prima cadere se ridica la inaltimea: (5/7)*H
Dupa a doua cadere se ridica la inaltimea: (5/7)*(5/7)*H
Dupa a treia cadere se ridica la inaltimea: (5/7)*(5/7)*(5/7)*H=1000/343 rezulta
H=(1000/343)*(7/5)*(7/5)*(7/5)=8
*=inmultit, ori
/=supra, impartit
mingea⇒5/7 ·h=5h/7⇒prima oara;
a doua oara⇒[5/7]·[5/7]·h;
a treia oara⇒[5/7]·[5/7]·[5/7]=125/343 ·h;
⇒125h/343=1000/343
⇒343=343⇒125h=1000⇒h=8[m-inaltimea de la care va cadea mingea pentru prima oara];
a doua oara⇒[5/7]·[5/7]·h;
a treia oara⇒[5/7]·[5/7]·[5/7]=125/343 ·h;
⇒125h/343=1000/343
⇒343=343⇒125h=1000⇒h=8[m-inaltimea de la care va cadea mingea pentru prima oara];
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!