👤

Ajuta ma si pe mine cu niste explicatii te rog. De ce sagetile din interior din partea stanga mai exista daca oricum in zona refractara nu mai actioneaza(asta am inteles din text) si de ce sagetile din partea dreapta de deasupra mai sunt? influenteaza atat partea dreapta cat si partea stanga la propagarea impulsului? nu doar partea anterioara unde a fost deja un P.A,adica zona refractara?
Ceeasi problema o am cu sagetile si la conducerea intr o fibra mielinizata. Daca impulsul vine din partea dreapta,nu ar trebui sa se propage spre stanga? dece sagetile din interior sunt tot spre dreapta?
Si inca ceva.mm,nu cred ca am inteles logic care i trreaba cu oboseala transpiterii sinaptice. ma poti ajuta? "Stimularea repetata si rapida a sinapselor excitatorii este urmata de descarcari foarte numeroase ale neuronului POSTSINAPTIC(?),pentru ca,in urmatoarele milisecunde,nr acestora sa scada accentuat."


Ajuta Ma Si Pe Mine Cu Niste Explicatii Te Rog De Ce Sagetile Din Interior Din Partea Stanga Mai Exista Daca Oricum In Zona Refractara Nu Mai Actioneazaasta Am class=
Ajuta Ma Si Pe Mine Cu Niste Explicatii Te Rog De Ce Sagetile Din Interior Din Partea Stanga Mai Exista Daca Oricum In Zona Refractara Nu Mai Actioneazaasta Am class=

Răspuns :

in acelasi neuron, impulsurile se transmit in ambele sensuri...

sagetile din interior sunt cele ale reechilibrarii electrice. nu poate ramane incarcat si dezechilibrat.

trebuie sa te gandesti ca sinapsa nu e ceva electric. ca o scanteie ce se poate multiplica la nesfarsit. in sinapsa se elibereaza mediatori chimici, care sunt metabolizati imediat ce si-au transmis mesajul. aceasta slabire a capacitatii neuronului postsynaptic de a prelua informatia protejeaza neuronal de "suprasarcina", Iti dau un exemplu, nu e cel mai grozav, dar ...se potriveste. Sa spunem ca astepti sa sune telefonul si stai langa un ceas classic. La fiecare tic tac al ceasului ai tresari, pentru ca nu s-ar produce adaptarea la acel zgomot..