Răspuns :
1+3+5+.........+2011=
1+2+3+4+.........+2010+2011-(2+4+6+.........+2010)=
1+2+3+4+.........+2011=[tex] \frac{(2011+1)*2011}{2}= 2011*1006[/tex]
2+4+6+.........+2010=2*(1+2+3+.........+1005)
[tex]2* \frac{(1005+1)*1005}{2}=1005*1006 [/tex]
2011*1006-1005*1006=1006*(2011-1005)=1006²
2005+2+4+6+4008=6025
1996+2+4+6+....+3990=1996+2*(1+2+3+.........+1995)
[tex]2* \frac{(1995+1)*1995}{2}=1995*1996[/tex]
1996+1995*1996=1996*(1+1995)=1996²
22+24+26+...+498=2*(11+12+13+.........+249)
[tex]2* \frac{(249+11)*239}{2}=239*260=62140[/tex]
1+2+3+4+.........+2010+2011-(2+4+6+.........+2010)=
1+2+3+4+.........+2011=[tex] \frac{(2011+1)*2011}{2}= 2011*1006[/tex]
2+4+6+.........+2010=2*(1+2+3+.........+1005)
[tex]2* \frac{(1005+1)*1005}{2}=1005*1006 [/tex]
2011*1006-1005*1006=1006*(2011-1005)=1006²
2005+2+4+6+4008=6025
1996+2+4+6+....+3990=1996+2*(1+2+3+.........+1995)
[tex]2* \frac{(1995+1)*1995}{2}=1995*1996[/tex]
1996+1995*1996=1996*(1+1995)=1996²
22+24+26+...+498=2*(11+12+13+.........+249)
[tex]2* \frac{(249+11)*239}{2}=239*260=62140[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!