Răspuns :
1) 1 supra √2 amplificam cu √2 => √2 pe 2
1 supra √3 amplificam cu√3 => √3 pe 3
aducem fractiile la acelasi numitor (6)=> 3√2 , 2√3
daca ridicam la patrat 3√2= 18
2√3=12
=> 3√2>2√3 ( 1supra √2 >1supra√3)
2)3x-5<0=> 3x<5=> x< 5 supra 3 => x<1. (6) =>x=1 e N
3) At = Al+ Ab => At =πR² +πRG => At=π16 + π20 => At=36π
1 supra √3 amplificam cu√3 => √3 pe 3
aducem fractiile la acelasi numitor (6)=> 3√2 , 2√3
daca ridicam la patrat 3√2= 18
2√3=12
=> 3√2>2√3 ( 1supra √2 >1supra√3)
2)3x-5<0=> 3x<5=> x< 5 supra 3 => x<1. (6) =>x=1 e N
3) At = Al+ Ab => At =πR² +πRG => At=π16 + π20 => At=36π
1. ridicam la patrat si trebuie sa comparam 1/2 cu 1/3 cum1/2>1/3⇒1/√2>1/√3
2. 3x-5<0
3x<5⇒x<5/3⇒x∈(-infinit, 5/3)
3. At=Ab+Al=πR(R+G)=4π(4+5)=36π
2. 3x-5<0
3x<5⇒x<5/3⇒x∈(-infinit, 5/3)
3. At=Ab+Al=πR(R+G)=4π(4+5)=36π
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!