Răspuns :
I metoda: inlocuiesti -2 cu x si obtii :
a) -3 * (-2) - 7 = 6-7 = -1 < 0 (adevarat) => -2 solutie
b). 2 * (-2) = -4 > 1 ( fals) => -2 nu este solutie
c). ecuatia ???
d). scrie corect ecuatia pentru a-ti da rezolvarea
e). 3 * (-2) + 6 = -6+6 = 0 > 0 (fals) => -2 nu este solutie
f). 10 - (-2) = 10 + 2 = 12 > 10 (adevarat) => -2 este solutie
II metoda afli x din inecuatiile si compari :
a) -3 * (-2) - 7 = 6-7 = -1 < 0 (adevarat) => -2 solutie
b). 2 * (-2) = -4 > 1 ( fals) => -2 nu este solutie
c). ecuatia ???
d). scrie corect ecuatia pentru a-ti da rezolvarea
e). 3 * (-2) + 6 = -6+6 = 0 > 0 (fals) => -2 nu este solutie
f). 10 - (-2) = 10 + 2 = 12 > 10 (adevarat) => -2 este solutie
II metoda afli x din inecuatiile si compari :
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!