Răspuns :
Luăm: Primul coș = x
Al doilea coș = y
Al treilea coș = x
x + y + z = 63
x = 2 z
y = 8 + x
(Înlocuim) 2 z + 8 + x + z = 63
3 z + x = 63 - 8
( x = 2 z ) 3 z + 2 z = 55
5 z = 55 / :5
z = 11 kg
x = 2 z
x = 2 · 11
x = 22 kg
y = x + 8
y = 22 + 8
y = 30 kg
Deci : În primul coș, avem 22 kg . În al doilea, 30 kg . În al treilea , 11 kg .
Sper să-ți fi fost de folos . :)
Al doilea coș = y
Al treilea coș = x
x + y + z = 63
x = 2 z
y = 8 + x
(Înlocuim) 2 z + 8 + x + z = 63
3 z + x = 63 - 8
( x = 2 z ) 3 z + 2 z = 55
5 z = 55 / :5
z = 11 kg
x = 2 z
x = 2 · 11
x = 22 kg
y = x + 8
y = 22 + 8
y = 30 kg
Deci : În primul coș, avem 22 kg . În al doilea, 30 kg . În al treilea , 11 kg .
Sper să-ți fi fost de folos . :)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!