Răspuns :
Folosești formula lui heron : [tex] A = \sqrt{p(p-a)(p-b)(p-c)} [/tex]
unde p este semiperimetrul triunghiului ⇒ [tex]p = \frac{a+b+c}{2} [/tex]
iar a,b,c laturile triunghiului.
⇒ [tex]p = \frac{6+8+10}{2} [/tex] = [tex] \frac{24}{2} = 12[/tex]
[tex]A = \sqrt{12(12-6)(12-8)(12-10)} = \sqrt{12*6*4*2} = \sqrt{576} = 24[/tex]
⇒ [tex]A = 24 cm[/tex]²
unde p este semiperimetrul triunghiului ⇒ [tex]p = \frac{a+b+c}{2} [/tex]
iar a,b,c laturile triunghiului.
⇒ [tex]p = \frac{6+8+10}{2} [/tex] = [tex] \frac{24}{2} = 12[/tex]
[tex]A = \sqrt{12(12-6)(12-8)(12-10)} = \sqrt{12*6*4*2} = \sqrt{576} = 24[/tex]
⇒ [tex]A = 24 cm[/tex]²
6*8\10 = 48\10 ...4,8 :) nush daca e bine dar asa stiu ca e formula cateta * cateta supra ipotenuza !
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!