👤

aduceti la forma cea mai simpla:
√3(√12-2√27)
√48-2√3(2-5√12)
va rog frumos ajutatima


Răspuns :

√3.12-2√3.27=√36-2√81=6-2.9=6-18=-12
√48-2√3(2-5√12)=√2.2.2.2.3-4√3+10√36=4√3-4√3-10.6=-60
la prima : [tex] \sqrt{3} [/tex]×[tex] \sqrt{12 } [/tex]-[tex] \sqrt{3} [/tex]×[tex] \sqrt{27} [/tex] egal [tex] \sqrt{36} [/tex]-[tex] \sqrt{81} [/tex] egal 6-9 egal -2
la a 2a :tot asa inmultim cu termenii din paranteza mai intai si dupa ne da [tex] \sqrt{48} [/tex]-[tex]4 \sqrt{3} [/tex]+10[tex] \sqrt{36} [/tex]egal [tex]4 \sqrt{3} [/tex]-[tex]4 \sqrt{3} [/tex]+60 egal 60