Răspuns :
25. S = [tex] x_{1} + x_{2} [/tex] = -b/a = 2
P = [tex] x_{1}* x_{2} [/tex] = c/a = 3
s = [tex] x_{1}^{2} + x_{2}^{2} [/tex] = [tex] (x_{1} + x_{2})^{2} - 2 x_{1}* x_{2} [/tex] = S² - 2P = 2² - 2·3 = 4-6 = -2
26. S = [tex] x_{1} + x_{2} [/tex] = -b/a = 5
P = [tex] x_{1}* x_{2} [/tex] = c/a = m
[tex] x_{1}^{2} + x_{2}^{2} [/tex] = [tex] (x_{1} + x_{2})^{2} - 2 x_{1}* x_{2} [/tex] = S² - 2P = 5² - 2m = 25 - 2m = 5
2m = 25 - 5
m = 20/2
m = 10
P = [tex] x_{1}* x_{2} [/tex] = c/a = 3
s = [tex] x_{1}^{2} + x_{2}^{2} [/tex] = [tex] (x_{1} + x_{2})^{2} - 2 x_{1}* x_{2} [/tex] = S² - 2P = 2² - 2·3 = 4-6 = -2
26. S = [tex] x_{1} + x_{2} [/tex] = -b/a = 5
P = [tex] x_{1}* x_{2} [/tex] = c/a = m
[tex] x_{1}^{2} + x_{2}^{2} [/tex] = [tex] (x_{1} + x_{2})^{2} - 2 x_{1}* x_{2} [/tex] = S² - 2P = 5² - 2m = 25 - 2m = 5
2m = 25 - 5
m = 20/2
m = 10
1)
x² -2x + 3 = 0 <=> x² - sx + p
Unde:
s = suma radacinilor (s = x₁ + x₂)
p = produsul radacinilor (p = x₁ * x₂)
=>
s = 2
p = 3
Se cere:
S = x₁² + x₂²
Avem relatia:
(x₁ + x₂)² = x₁² + 2x₁x₂ + x₂²
=> x₁² + x₂² = (x₁ + x₂)² - 2x₁x₂ = 2² - 2 * 3 = 4 - 6 = -2
=> x₁² + x₂² = -2
rezultatul negativ a sumei a 2 numere la patrat se justifica prin faptul
ca x₁ si x₂ sunt numere complexe, mai precis sunt complex-conjugate.
2)
x1² + x2² = 5
(x₁ + x₂)² = x₁² + 2x₁x₂ + x₂²
x₁² + x₂² = (x₁ + x₂)² - 2x₁x₂
s = x₁ + x₂ = 5
p = x₁x₂ = m
(x₁ + x₂)² - 2x₁x₂ + x₁² + x₂²
5² - 2m = 5
2m = 25 - 5
m = 20 / 2 = 10
m = 10
x² -5x + m = 0 este x² -5x + 10 = 0
x² -2x + 3 = 0 <=> x² - sx + p
Unde:
s = suma radacinilor (s = x₁ + x₂)
p = produsul radacinilor (p = x₁ * x₂)
=>
s = 2
p = 3
Se cere:
S = x₁² + x₂²
Avem relatia:
(x₁ + x₂)² = x₁² + 2x₁x₂ + x₂²
=> x₁² + x₂² = (x₁ + x₂)² - 2x₁x₂ = 2² - 2 * 3 = 4 - 6 = -2
=> x₁² + x₂² = -2
rezultatul negativ a sumei a 2 numere la patrat se justifica prin faptul
ca x₁ si x₂ sunt numere complexe, mai precis sunt complex-conjugate.
2)
x1² + x2² = 5
(x₁ + x₂)² = x₁² + 2x₁x₂ + x₂²
x₁² + x₂² = (x₁ + x₂)² - 2x₁x₂
s = x₁ + x₂ = 5
p = x₁x₂ = m
(x₁ + x₂)² - 2x₁x₂ + x₁² + x₂²
5² - 2m = 5
2m = 25 - 5
m = 20 / 2 = 10
m = 10
x² -5x + m = 0 este x² -5x + 10 = 0
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!