Răspuns :
(x+2)³ , conform formulei de calcul prescurtat este egală cu :
x³ +6x² +12x + 8 .
x³ +6x² +12x + 8 .
Daca esti incepator, si vrei sa stii mecanismul inmultesti :
(x+2)(x+2)(x+2) =(x²+4+4x)(x+2)=x³+2x²+4x+8+4x²+8x=x³+6x²+12x+8
Daca nu, exista formula:
(x+y)³ = x³+3x²y+3xy²+y³
Deci
(x+2)³=x³+3x²*2+3x*2²+2³=x³+6x²+12x+8
(x+2)(x+2)(x+2) =(x²+4+4x)(x+2)=x³+2x²+4x+8+4x²+8x=x³+6x²+12x+8
Daca nu, exista formula:
(x+y)³ = x³+3x²y+3xy²+y³
Deci
(x+2)³=x³+3x²*2+3x*2²+2³=x³+6x²+12x+8
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!