Răspuns :
a)(5x-10)/6 -(2-2x)/15 = 1/3 +(4-3x)/30 aducem la acelasi numitor
5(5x-10) -2(2-2x)= 10+ 4-3x
25x-50 -4+4x=14 -3x
29x -54 =14 -3x
29x+3x=14+54
32x= 68
x= 68/32= 17/8
b)1 intreg 2/7= 9/2
|3x-9/2|=0 ∧ |3x-7/3|+2/5=0
3x-9/2=0 ∧ |3x-7/3|= -2/5 afirmatia nu poate fi adevarata intrucat continutul modulului trebuie sa fie intotdeauna un numar pozitiv
cum |3x-7/3|≠ -2/5 inseamna ca ecuatia nu poate avea solutii
c)(4-5x)² +(3-4x)²=0
|4-5x|=0 ∧ |3-4x|=0
4-5x=0 ∧ 3-4x=0
-5x=-4 ∧ -4x=-3
5x=4 ∧ 4x=3
x=4/5 ∧ x= 3/4
5(5x-10) -2(2-2x)= 10+ 4-3x
25x-50 -4+4x=14 -3x
29x -54 =14 -3x
29x+3x=14+54
32x= 68
x= 68/32= 17/8
b)1 intreg 2/7= 9/2
|3x-9/2|=0 ∧ |3x-7/3|+2/5=0
3x-9/2=0 ∧ |3x-7/3|= -2/5 afirmatia nu poate fi adevarata intrucat continutul modulului trebuie sa fie intotdeauna un numar pozitiv
cum |3x-7/3|≠ -2/5 inseamna ca ecuatia nu poate avea solutii
c)(4-5x)² +(3-4x)²=0
|4-5x|=0 ∧ |3-4x|=0
4-5x=0 ∧ 3-4x=0
-5x=-4 ∧ -4x=-3
5x=4 ∧ 4x=3
x=4/5 ∧ x= 3/4
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!