Răspuns :
[tex]a=\frac{3}{7}b[/tex]
Expresia devine:
[tex]\dfrac{5\cdot\frac{3}{7}b-b}{2\cdot\frac{3}{7}b+3b}=\dfrac{b\left(5\cdot\frac{3}{7}-1\right)}{b\left(2\cdot\frac{3}{7}+3\right)}=...[/tex]
Simplifici pe [tex]b[/tex] și faci calculele.
Expresia devine:
[tex]\dfrac{5\cdot\frac{3}{7}b-b}{2\cdot\frac{3}{7}b+3b}=\dfrac{b\left(5\cdot\frac{3}{7}-1\right)}{b\left(2\cdot\frac{3}{7}+3\right)}=...[/tex]
Simplifici pe [tex]b[/tex] și faci calculele.
a=3b/7
(5*3b/7 -b) supra (2*3b/7 +3b)
(15b/7-b) supra (6b/7+3b) aducem la acelasi numitor in paranteze
(15b-7b)/7 supra (6b+7b)/7
8b/7 supra 13b/7=
=8b/7 * 7/13b se simplifica si ne da
=8/13
(5*3b/7 -b) supra (2*3b/7 +3b)
(15b/7-b) supra (6b/7+3b) aducem la acelasi numitor in paranteze
(15b-7b)/7 supra (6b+7b)/7
8b/7 supra 13b/7=
=8b/7 * 7/13b se simplifica si ne da
=8/13
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!