Răspuns :
6 divide ( 2x -1) in Z , daca consideram divizorii intregi ai lui 6
2x -1 = - 6 ; 2x = - 5 x = -5 /2 fals
2x -1 = - 3 ; 2x = -2 x = -1
2x -1 = -2 ; 2x = - 1 fals
2x -1 = -1 ; 2x = 0 x = 0
2x -1 =1 ; 2x = 2 x =1
2x -1 = 2 ; 2x = 3 fals
2x -1 = 3 ; 2x = 4 x =2
2x -1 = 6 ; 2x = 7 fals
A = { -1 ; 0 ; 1 ;2 }
( x + 1) / ( x -1) ∈ Z
( x - 1 + 1 + 1 ) / ( x -1) = ( x -1 + 2 ) / ( x -1) =
- / + 1 , ca sa scoatem intregii
= ( x -1) / ( x -1) + 2 / ( x -1)
= 1 + 2 / ( x -1)
∈ Z daca
x -1 = - 2 ; x = -1
x-1 = - 1 ; x = 0
x -1 =1 ; x =2
x -1 = 2 ; x = 3
B = { -1 ; 0 ; 2 ; 3 }
A U B = { -1 ; 0 ; 1 ; 2 ;3 }
2x -1 = - 6 ; 2x = - 5 x = -5 /2 fals
2x -1 = - 3 ; 2x = -2 x = -1
2x -1 = -2 ; 2x = - 1 fals
2x -1 = -1 ; 2x = 0 x = 0
2x -1 =1 ; 2x = 2 x =1
2x -1 = 2 ; 2x = 3 fals
2x -1 = 3 ; 2x = 4 x =2
2x -1 = 6 ; 2x = 7 fals
A = { -1 ; 0 ; 1 ;2 }
( x + 1) / ( x -1) ∈ Z
( x - 1 + 1 + 1 ) / ( x -1) = ( x -1 + 2 ) / ( x -1) =
- / + 1 , ca sa scoatem intregii
= ( x -1) / ( x -1) + 2 / ( x -1)
= 1 + 2 / ( x -1)
∈ Z daca
x -1 = - 2 ; x = -1
x-1 = - 1 ; x = 0
x -1 =1 ; x =2
x -1 = 2 ; x = 3
B = { -1 ; 0 ; 2 ; 3 }
A U B = { -1 ; 0 ; 1 ; 2 ;3 }
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!