Răspuns :
(1+100)*100/2 + (-1-103)*103/2=
=101*50 + (-104)* 103/2=
=5050 -52*103=
=5050-5356=
= -306
=101*50 + (-104)* 103/2=
=5050 -52*103=
=5050-5356=
= -306
in prima paranteza se aduna 100 de numere suma lor fiind x
in a doua paranteza se scad aceleasi 100 de numere diferenta lor fiind -x
de aici rezulta ca : x+(-x)=0
in a doua paranteza se scad aceleasi 100 de numere diferenta lor fiind -x
de aici rezulta ca : x+(-x)=0
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!