d2:y=mx+n d2 perpendiculara pe d => md*md2= -1 Din ecuatia dreptei d coeficientul lui x e 1 deci md=1 => md2=-1 Ecuatia dreptei d2 devine d2:y=-x+n Punctul O(0,0) apartine lui d2 si inlocuiesti in ecuatie rezulta ca 0=0+n deci n=0 Ecuatia ta devine y=-x
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!