Răspuns :
x+ y = 191 ⇒ x=191-y
x+8y = 191+665 ↓
191-y + 8y = 191+665 | -191
-191 -191
7y = 665 | :7 ⇒ y = 665:7 = 95
x = 191-95=96
Verificare: 96+95=191 √√
96+8*95=191+665 ⇔ 96+760=856 ⇔ 856=856 √√
x+8y = 191+665 ↓
191-y + 8y = 191+665 | -191
-191 -191
7y = 665 | :7 ⇒ y = 665:7 = 95
x = 191-95=96
Verificare: 96+95=191 √√
96+8*95=191+665 ⇔ 96+760=856 ⇔ 856=856 √√
x + y = 191
x + 8 y = 191 + 665
x = 191 - y
inlocuim in exprexia a doua
191 - y + 8 y= 191 + 665
191 - 7 y = 856
- 7 y = 856 - 191
-7y = 665
y = 665 : 7
y =95
x = 191 - y
x = 191-95
x = 96
deci X = 96 ; Y = 95
x + 8 y = 191 + 665
x = 191 - y
inlocuim in exprexia a doua
191 - y + 8 y= 191 + 665
191 - 7 y = 856
- 7 y = 856 - 191
-7y = 665
y = 665 : 7
y =95
x = 191 - y
x = 191-95
x = 96
deci X = 96 ; Y = 95
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!